Den ultimative power smoothie (vegansk)

Den ultimative power smoothie (vegansk)

Grønne smoothies (og post-workout smoothies) er at finde overalt: på caféer, på juicebarer, på Instagram, Pinterest og i alles køkkener. Mit er ingen undtagelse og her får I min ultimative post-workout, powersmoothie fyldt med gode fedtstoffer,  proteiner og væske. Jeg kan rigtig godt lide en smoothie og drikker dem med glæde uden at have været plantet i et fitnesscenter. Faktisk laver jeg ofte en mindre en, når jeg har dyrket yoga – det er en rar måde at blive fyldt op på, uden at maden ligger tungt i maven.
For mig har yoga den gode bivirkning, at det ikke blot giver mig mere energi til eller i løbet af dagen, det giver mig også en følelse af lethed, hvilket jeg supplerer med en smoothie i stedet for et tungere måltid. Måske nogen kan nikke genkendende til dette scenarie?
Opskriften på min yndlings grønne smoothie kommer her, den rækker til en og til 2 hvis man blot ønsker en mindre.

POWERSMOOTHIE

1/2 avocado
2 store håndfulde spinat (alternativt 2 dl frossen)
1 frossen banan
3 dl koldt vand
3 spsk hampefrø
1 spsk chiafrø
1 scoop vanilje proteinpulver

DETTE GØR DU

Alle ingredienser kommes i en blender, og der blendes (pulserende) indtil massen er lind.
Jeg bruger altid vegansk proteinpulver, da jeg er laktoseintolerant. Denne proteinpulver fungerer for mig; den har en meget fin smag af vanilje og er fyldt med plantebaserede proteiner. Win win – særligt når man rigtig godt kan lide vanilje.

Der er både fordele og ulemper ved denne smoothie, fordelene er i min optik klart de største og vejer derfor også tungest på skalaen. Nedenfor har jeg skrevet lidt om, hvilke fordele og ulemper, jeg synes, der er ved denne smoothie – I må jo selv vurdere, om I er med på vognen eller ej.

PLUSSER

EFTER TRÆNING
Efter træning har kroppen behov for både proteiner og kulhydrat, som denne smoothie er fyldt med. Bananen fylder kroppen op med kulhydrat og indeholder en del af de vitaminer og mineraler, som kroppen har svedt ud under træningen.

FEDTSTOFEFR
Denne grønne smoothie er fyldt med gode fedtstoffer fra avocado, hampefrø og chiafrø, som indeholder en stor mængde Omega-3 – 6 – og 9 fedtsyrer. Hampefrøene, bananen og avocadoen tilfører ligeledes fibre, som er vigtige for vores fordøjelse og vores mæthed. 

ydermere tilfører proteinpulveret samt hampefrøene proteiner, som er vigtige grundsten for kroppen dagen igennem.

SPINAT
Spinaten er ligeledes en stor spiller i forhold til kostfibre og tilfører desuden A-vitamin (som er nødvendig for vores syn og vores vækst og som har en positiv effekt på vores appetit), C-vitamin (som fremmer heling og som booster immunforsvaret), kalcium (som gavner vores knogler og tænder), jern (som gavner kroppens transport af ilt) samt folat (som er nødvendig for kroppens produktion af røde blodlegemer).

Lider man af jernmangel generelt eller særligt under menstruation, er spinaten en vidunderkilde til at tilføre mere jern i kosten. Desuden hæmmer spinaten aldring samt kognitivt forfald, hvorfor vi kan holde hovedet sundt og klart med denne grønne spise.

BANAN
Bananen fungerer som et hurtigt kulhydrat, som kroppen har brug for efter træning. Ydermere indeholder bananer den essentielle aminosyre tryptofan, som kroppen ikke selv kan danne, og som den derved har brug for at få gennem kosten. Amonosyren danner grundlag for hjernen produktion af serotonin, stoffet, som løfter vores humør og modvirker depression.

Bananens indhold af B6-vitamin, som, i samspil med hæmoglobin, modvirker infektioner. Dens høje indhold af kalium forhindrer knogleskørhed og infektioner i nyrerne og sidst men ikke mindst er dette også godt for både hjerte vores nervesystem.

SMÅ MINUSSER

Smoothien er knap så cremet. Her kan tilføres dadler eller mandelsmør, som kan hjælpe på konsistensen.

Min søde veninde synes, at den smagte ”meget sundt”, da jeg lavede den uden proteinpulver – dog hjælper dette på sødmen og mærhedsfornemmelsen.

 

Endnu en vidundersmoothie er skabt, jeg håber, I kan lide den.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »