The Good List

The Good List

Endnu engang er vi nået til The Good List; en liste over de ting, som jeg har nydt gennem den forgangne uge. Behøver jeg at understrege, hvor vigtigt jeg mener, det er, at “føre mental protokol” over de ting, som har gjort os glade og som har løftet vores humør igennem ugens løb? At sætte sig ned og reflektere over de dejlige minder, man har skabt sig, er medvirkende til, at de ikke blot går i vores mentale glemmebog, men i stedet står som små flag over de små ting, som gør hverdagen lidt sjovere.

Dagen i dag ligger jeg (igen) på langs i sofaen med en god bog og en kop matcha, da jeg er flad af energi efter et par dage med sygdom. Det er en rainy day, der er skybrud, og lyden af den silende regn er noget nær kærkommen, næsten meditativ, og gør mig så absolut intet. I stedet indbyder det til at tænde et par stearinlys (til trods for min holdning til, at disse hører sig til årets mørkere måneder) og lade mig opsluge af læsningen. Trods sygdom er dette lige, hvad jeg har haft behov for de sidste mange uger, og fremadrettet skal jeg vist ikke længere lade min krop afgøre, hvornår stikket skal trækkes bare en smule.
Taknemmelighed, trods sygdom, og sunday vibes må være ugens key words.

KIGGER JEG TILBAGE PÅ UGENS SMÅ, MEN DEJLIGE BEGIVENHEDER, ER DET SÆRLIGT VÆRD AT FREMHÆVE DISSE

/ Jeg har læst gode bøger i sofaen! Jeg husker ikke hvornår, jeg sidst smed min sofaen med en bog. Min krop tvang mig til det henover weekenden, da den sagde stop for travlhed og for meget at se til og lagde sig fladt ned. Her ligger den stadig – sommetider med et stykke hjemmebagt banankage ved sin side… I øjeblikket er jeg i færd med at færdiglæse Pigen på klippen af Lucinda Riley, som synes at passe vidunderligt til disse regnfulde dage.

/ Jeg har bagt min bedste brownie. Har du endnu ikke bagt en brownie lavet på sorte bønner, skal du følge denne opskrift. Du bliver alt andet end skuffet – og har du blot en lille sød tand, vil denne fyldige, fudgy brownie være lige sagen, da den ikke er alt for sød.

/ Sommetider passer jeg min svigerindes lille, bitte søde Chihuahua, King (ahem…). Han er en skøn lille sag, og så snart muligheden byder sig, byder jeg gerne ind med pasning, pleje og nusning en masse. Jeg er nemlig vokset op med hunde i familien og savner inderligt at tulle rundt med en sådan en lille én.

/ Jeg har drukket 3 x kaffe (og spist 2 x forskellige banankager) med min søde veninde (og kærestes lillesøster), Isabella. Senest kom hun forbi med den smukkeste buket liljer, fordi jeg er ynkeligt syg og ligger og jamrer mig i sofaen – og tidligere på ugen  dappede vi op på byens hyggeligste café, Kislings, for at snyde os til en god og velfortjent cappuccino (som hurtigt blev til 2)… Isabellas søde Pumpkin var med, som hun altid er, og hun hyggede sig vist også rigeligt oppe i sofaen (!)…

/ Jeg har genlæst The Book Thief af Markus Zusak og drukket matcha i litervis. Har du endnu ikke læst dette vidunder af en bog, bør du gøre det. Blot en opfordring til ferielæsningen. Det er en smuk bog, som behandler 2. verdenskrig fra forskellige perspektiver, og den lille pige, Liesel, gør et stort og både smukt men også smertefuldt indtryk.

/ Sidst men ikke mindst lavede jeg tapas til J og jeg i starten af ugen. Ind imellem får jeg nogle cravings, og det er ikke bare “jeg-må-ha’-nu!”, det er mere en slags “jeg-må-ha’-hele-tiden”, hvorfor vi ofte får tapas i øjeblikket… Jeg lavede tigerrejer i hvidløg, tomat og masser af friske krydderurter, Min bedste guacamole, sweet potato wedges, lunte et groft baguette, naanbrød, skar lidt melon (endnu en af mine store cravings) og pære og foldede lidt god serrano og en lækker skinke. Trods det lyder af meget, er det en af de nemmeste middage, jeg hurtigt bakser sammen – og tilmed er det nemt, da vi som oftest har det hele i huset. Haps.

Hvad har gjort din uge vidunderlig? Og hvad er du taknemmelig for? Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »