Taknemmelighedstirsdag

Taknemmelighedstirsdag

Tanker om taknemmelighed. Vækker det en hul lyd i jeres ører? Tidligere vækkede det en sådan i mine. Ikke fordi jeg ikke var taknemmelig, ej heller grundet jeg ikke kunne finde noget at være taknemmelig for, men måske mere fordi, at jeg havde glemt at stoppe op; stoppe op og være taknemmelig…

Det lyder måske lettere end gjort. Her når året går på den anden side af Sankt Hans, når de lyse aftenener begynder at blive kortere og vi lige så stille går mod kortere dage, føler jeg altid en form for nostalgi. Ikke blot over sommerhalvåret, men også over de minder, det har bragt, og minder fra fortiden. Tiden er for mig en subtil ting, noget, der ikke kan berøres, favnes eller som sådan mærkes. Og så alligevel, for er der gået ’tid nok’.. Eller er der det? Er den gået hurtigt eller langsomt? Kan jeg langsomt begynde at gribe ud efter den abstrakte tid, som tid jo er?
Med tiden har jeg lært at sætte en fod i jorden, stoppe op, mærke efter og mærke taknemmeligheden varme mig op indefra. Taknemmeligheden over at være i stand til at tale om tiden som et fænomen, som synes udefinerbart og som alligevel altid er her, svævende omkring én som noget der ’går’. Tiden læger alle sår, siger ordsproget, og jeg er tilbøjelige til at give ordsproget ret, trods jeg selv har mærket, hvor ’lang’ tiden er om helingsprocessen. Tankerne har med årene (og tiden) fået mig til at mærke efter – mærke efter hvad jeg sætter pris på i mit stille liv, hvilke mennesker jeg ynder at bruge tiden sammen med og hvad det egentligt er, der gør mig lykkelig. Lykke er endnu en af de udefinerbare fænomener, en tilstand, en lykkerus eller blot følelsen af den svævende lykke, der kan komme og gå, og som mange stræber efter at opnå. Men med hvad? Og med hvilket formål? For lykken er en tilstand, som varierer fra individ til individ. Hvad er lykke for dig? Og hvad er lykke for mig? Jeg tror på, at lykken kommer indefra. Den kommer af beslutninger, aktive valg og fravalg. Den kommer af at bruge sin tid med de mennesker, du elsker, og den kommer af at bruge sin tid på de ting, som gør dig glad. Det er alt sammen aktive valg, vi tager, og hvis vi vælger at fokusere på taknemmeligheden, tror jeg inderligt og dybt på, at det er med til at forbedre vores liv, tilværelse, vores omgang med andre mennesker, vores forhold og opfattelse af os selv – alt sammen det, der gør os lykkelige.

100 Days of Gratitude
Derfor har jeg valgt at lave denne føljeton: Taknemmelighedstirsdag, som både giver mig (ekstra) lov til at udtrykke min taknemmelighed, og som forhåbentligt kan åbne op for, at I, søde læsere, også har lyst til at rette fokus mod de små ting i hverdagen. Til formålet bruger jeg min egen taknemmelighedsdagbog 100 Days of Gratitude, hvor jeg hver eneste aften udfylder tre af de ting, som har gjort min dag god – og hvorfor min dag er blevet god eller bedre af disse. Ydermere, hvis jeg har behov for det, skribler jeg på note-funktionen nederst på hver side, som giver mig lov til at tømme mit hoved og som for mig virker både motiverende og inspirerende. Det er et vidundermiddel mod dage, hvor man føler sig en smule nede, mod tankemylder og mod tanker, som mange af os kæmper med i hverdagen. Jeg har valgt at fokusere på min taknemmelighed, hvad med dig?

Hermed startskuddet til Taknemmelighedstirsdag, som jeg glæder mig meget til at lave og dele med jer fremadrettet. Taknemmeligheden er en vigtig grundsten i vores tilværelse, og fremover vil jeg altså være fast bestanddel på bloggen her hver eneste tirsdag.

Rigtig dejlig taknemmelighedstirsdag til jer – hvad er I taknemmelige for i dag?1 thought on “Taknemmelighedstirsdag”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »