Homemade body butter

Homemade body butter
I går fandt jeg mig selv i køkkenet. Hele dagen. Først bagte jeg en himmelsk gluten – og laktosefri banankage – og muffins, og dernæst fandt jeg min, efterhånden fyldte, pose fra Helsam frem, hvori der gemte sig ingredienser til glassene på ovenstående billede. Jeg havde sat mig for, at jeg ville lave cremer og sugar scrub – og trods det tog længere tid, end jeg havde regnet med (muligvis også grundet at jeg måtte en ekstra tur i Helsam midt i seancen), var det det hele værd.
Jeg er efterhånden blevet mere bevidst omkring det, jeg både putter i munden og det, jeg putter på min hud – for det trænger jo ind. Læser jeg bag på en håndsæbe, en bodylotion eller sågar en shampoo og ser, at stoffet limonene er tilsat, blinker mine alarmlamper for fuld skrue og produktet bliver pænt stillet tilbage på sin plads. Og hvad så med alle de andre tilsatte stoffer, som jeg ikke nødvendigvis hverken kender navn eller bivirkninger ved? Mange af disse virker både hormonforstyrrende, allergi – og sågar kræftfremkaldende, og trods jeg ikke anser mig for værende hellig på området, bevæger jeg mig langsomt i den rigtige retning; hen mod økologisk, naturlig hudpleje – og gerne også mod samme gældende mit hjem: rengøringsmidler, duftlys og vaskepulver.
Derfor mente jeg, at det var på høje tid at prøve at lave disse vidunderlige cremer til kroppen – jeg ville ønske, at duften trængte igennem computerskærmen, da de ganske enkelt pleaser din duftesans i en sådan grad, at du har lyst til at smøre dig ind igen. Og igen. Næste projekt bliver meget sandsynligt en lille håndcreme, som jeg kan have med mig rundt i tasken, og som lige kan fanges med et snuptag for både hudens og velværets skyld.
Jeg lavede en større portion, som netop passe til 2 af de mindre patentglas, som jeg har fundet i Kvickly. Jeg elsker patentglas; den søde lukning, dets rustikke udseende og den velkendte funktion. Og så er de er vidunderlige til dette formål, hvor der er pyntet lidt med havens blomster og rustik snor fra Søstrene Grenes.
Næsten alle produkterne er fra Urtegaarden, hvor jeg ofte køber min abrikoskerneolie, som jeg konsekvent bruger som makeupfjerner, inden jeg “ritual-renser” mit ansigt. Endvidere er alle produkter købt hos Helsam, som jo er en velkendt forhandler af naturlige produkter – og som tilmed kan skaffe det, du mangler, hjem på relativ kort tid.
Til disse to mindre glas skal du bruge følgende: 
100 gram kokosolie (sørg endelig for at anvende en uden duft)
50 gram sheasmør
25 gram abrikoskerneolie
1/4 tsk. E-vitamin
10 – 20 dråber grape – eller roseolie
/ Varm en lille kasserolle op ved middelvarme og tilsæt heri kokosolie og sheasmør. Kokosolien er hurtigt om at smelte, dog må du have lidt tålmodighed med sheasmøren. Rør gerne lidt rundt i kasserollen eller kør den rundt i hånden, for at det går en anelse hurtigere.
/ Når olierne er smeltet stilles de til afkøling i en skål i ca. 15  20 minutter. Herefter stilles skålen i fryseren i ca. 10 minutter – tag den ud, når du kan se, at olien i kanterne har sat sig er hænger lidt ved.
/ Tilsær E-vitamin, duftolie og abrikoskerneolie. Prøv dig frem med antallet af dråber duftolie – nogle kan lide en diskret duft mens andre ønsker lidt mere. Det er en individuel balancegang, som du heldigvis selv kan justere på.
/ Tag nu en el-pisker og pisk massen ved høj hastighed i 5 – 7 minutter. Massen bliver hurtigt luftig og kan piskes “større og større” – dog vil dette falde sammen igen, hvorfor massen gerne skal stilles til side i ca. 30 minutter, før der røres i den og den fordeles i skoldede glas. Din creme kommer hurigt til at se ud som på nedenstående billede.
Ekstra Tip
/ Opbevar dine cremer ved stuetemperatur og undgå at stille dem i direkte sol.
/ Dine cremer kan holde i op til 6 måneder og er utroligt drøje i brug. Desuden vil du meget sandsynligt opleve, at du bliver lige overrasket hver gang, du smører dig ind – over duften, konsistensen og i særdeleshed over hvor længe, det holder din hud fugtet.
/ Abrikoskerneolie er rigtig god mod tør og sensitiv hud, hvorfor jeg har tilsat denne. Ønskes der andre “effekter” ved din creme, tilsæt da blot den ønskede olie.

 6 thoughts on “Homemade body butter”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »