Forfriskende ispinde med mango, hyldeblomst & havtorn

Forfriskende ispinde med mango, hyldeblomst & havtorn

I går da solen stadig var fremme fik jeg en ustyrlig lyst til ispinde. Denne lyst blev dog manet en anelse til jorden, da de selvfølgelig skulle på frys, før de blev klar, ahem… Ikke desto mindre nød jeg en (måske to…) efter aftensmad – i guder hvor var det en himmelsk oplevelse. Ikke blot smager de vidunderligt at mango, hyldeblomst og kokos; de er tillige særdeles forfriskende grundet de syrlige havtorn, som virkelig brænder igennem.
Næsten endnu vigtigere er de lavet på 100% naturlige ingredienser og uden raffineret sukker. Blot dadlerne (som indeholder fibre og som dermed mætter mere end f.eks. sirup), ahornsiruppen, mangoen samt hyldeblomstsaften søder isene. Desuden er de både laktose – og glutenfri; noget jeg vægter højere end meget andet, grundet mine allergier. En sidste bonus er, at de er super nemme at lave – massen tager ingen tid at lave, blot ventetiden på at de fryser, kan gøre dig utålmodig!

Opskriften lyder således og giver 6 stk

// 150 g. mango (frisk eller fra frost)

// 80 g. havtorn (fra frost, fås i større supermarkeder såsom Kvickly eller Superbrugsen)

// 1 dåse god kokosmælk (ikke light og kun den fede del)

// Ca. 1 – 1,5 dl hyldeblomstsaft (så økologisk og ren som muligt)

// 4 dadler (friske og udstende)

// 1 tsk. gurkemejepulver (jeg bruger Urtekrams)

// 4 spsk. god og ren ahornsirup

// Isene er pyntet med frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde

// Et helt enket trin som går på at komme alle ingredienserne i en blender og blende til massen er homogen. Bliver den for tyk spæd da op med mere hyldeblomstsaft.

// Hæld den fædige masse i en ispindebeholder, stik pindende ned og stil den helt plant på frys, så isene bliver flotte og lige.

// Efter nogle timer skulle du gerne have frosne is – klar til at nyde her i sommervarmen.


Tip

// Ønsker du en sødere is, nøjes da blot med 50 g. (eller endnu mindre) havtorn og tilsæt 2 spsk. ahornsirup mere samt lidt mere hyldeblomst fra koncentrat.

// Den fede del fra kokosmælken kan undlades og erstattes med saft eller vand, dette vil dog mindske den cremede konsistens, som isene har.

Bonus info

// Havtorn er spækket med A, C, B og E-vitaminer samt antioxidanter og et bær indeholder lige så meget C-vitamin som en hel appelsin. 

// C-vitamin medvirker til at styrke immunforsvaret, og sammen med jern bidrager det til dannelsen af kollagen.

// Ligeledes bidrager A-vitamin til at vedligeholde et normalt syn, normal hud samt immunforsvarets normale funktion. 

// B-viamin bidrager til produktion og reparation af kroppens celler, og særligt indeholder bærret B1 og B2 vitamin.

// E-vitamin beskytter fedtstofferne i kroppen mod at blive harske og beskytter ligeledes kroppens celler mod nedbrydelse af skadelige stoffer fra fedtstofskiftet.

// Antioxidanter beskytter mange andre af kroppens vigtige stoffer og har en positiv betydning for immunforsvarets bekæmpelse af bakterier og nedbrydning af skadet væv. 

// Bærret indeholder både Omega 3 – 6 – 7 og 9, som vi gerne skal hev gennem kosten eller kosttilskud, da kroppen ikke selv danner dem. Forskere mener, at Omega-7 er blevet lige så vigtig som Omega-3, da studier viser, at dette kan hjælpe til beskyttelse mod hjertekarsygdomme samt diabetes. 

// Mango er spækket med A-vitamin og betakaroten, som, ved regelmæssigt indtag, giver en klar og glat ud samt en glød til huden. 

// Ligeledes er mango rig på antioxidanter, som hjælper mod pigmentfejl og aldring. 

// Gurkemeje er efterhånden kendt som lidt af et vidunder, både i pulverform men ligeledes som rødder, hvor disse kan tilsættes juicepresseren eller hele i gryde – eller wokretter. 

// Gurkemeje indeholder stoffet curcumin, som bidrager til sårheling, virker forebyggende mod leddegigt og knogleskørhed, dæmper inflammation, holder huden sund grunden den antioxidative effekt, forbedrer immunforsvaret og sidst reagerer stoffet med en række proteiner, som blandt andet hæmmer udviklingen af cancerceller. 

// Dadler hjælper leveren med at regulere og reducere mængden af leverfibre, de hjælper mod forstoppelse og mavepine, modvirker hjertekarsygdomme grundet det høje indhold af kalium. 

// Endvidere indeholder dadler magnesium, som mindsker smerter og hævelse og som har antibakterielle egenskaber, som reducerer infektioner i kroppen. 

// Ligeledes indeholder de megen A-vitamin, som beskytter øjnene og som hjælper dine hornhinder med at regenerere og sidst men ikke mindst hjælper de øjnene med at bortfiltere skadelige UV-stråler. 

Der er altså et hav af (gode) grunde til enten at lave og spise disse ispinde – eller blot til at være bevidst om, hvilke fødevarer man indtager i løbet af dagen.

// Anna 


3 thoughts on “Forfriskende ispinde med mango, hyldeblomst & havtorn”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »