Paleo // Bananbrød

Jeg elsker bananbrød, så er det sagt. Endnu højere elsker jeg paleobananbrød, da jeg kan spise det med god samvittighed, grundet ingredienserne som udelukkende er naturlige. Tilmed stevia stammer fra steviaplanten. Brødet er som selvfølge laktose – og glutenfrit, da det følger paleoprincipperne, hvilket udelukkende er til min fordel, da jeg ikke tåler laktose og gerne holder mig fra gluten. 
Brødet er hertil et godt alternativ til almindeligt brød, akkompagneret af kaffe, frugt og smoothies.
Brødet er en sund udgave, som jeg elsker. Jeg har tidligere brugt andre opskrifter, men denne må jeg sige topper dem alle over de sunde versioner. Jeg har spist det til aftensmad, believe it or not, med en gang pære-vanilje skyr, hvilket var en sand fornøjelse. Udover at være ‘paleo’ er brødet også en velegnet spise, hvis man følger low fodmap kuren, som jeg ihærdigt prøver at leve efter – med succes både i form af mad og mave. 
Paleobananbrødet lavede jeg, da jeg i dag mødte en sød kvinde ved navn Tove, som mente, at jeg burde lave mere paleomad. Hun lever efter stenalderkostens principper, træner 4 – 5 gange ugentligt og holder sig i topform. Jeg derimod skal til at i gang; Tove har i dag bidraget som inspirationskilde til min egen kost og motion, hvilket jeg kun kan takke hende for 🙂 
Paleo bananbrød
200 g mandler malet til mel
3 modne bananer – most
3 æg
8 dråber Sweet Drops med vanille eller 1 tsk vanillepulver
1 tsk bagepulver
2 tsk ægte kanel
Saften af 1/2 appelsin (citrusen aktiverer bagepulveret)
4 spsk raps – eller allerhelst kokosolie
1 lille håndfuld rosiner
50 g hakkede valnødder

To do:
Bland alle ingredienser i en skål, på nær valnødder og rosiner, som tilsættes til sidst.
Smør en brødform med kokos – eller rapsolie og hæld massen heri.
Bages ved 160 grader i 1 time og 15 minutter i traditionel ovn.


2 thoughts on “Paleo // Bananbrød”

  • Jeg lavede den med kun 2 bananer da det var det jeg havde liggende. (resten af ingredienser blev self' os beregnet derefter) …. og bagetiden har vist været omkring 45 min i min ovn…. Men den blev virkelig lækker.. rigtig go opskrift 😉

  • Det er dejligt, at man kan tilpasse sine opskrifter alt efter, hvad man har liggende – OG sin ovn 😉 Glad for du kunne bruge den! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »