Grød #7: Quinoa-boghvede-banangrød

Det er jo ingen hemmelig, at min morgenmad er mit favoritmåltid i løbet af dagen. Jeg elsker min hjemmelavede grød op til skyerne, og netop derfor skal der meget til at sparke benene væk under mig, når jeg spiser brunch ude i byen. Jeg klamrer mig til grøden, ikke kun fordi den er sund og fungerer som en overordentlig god start på dagen for mig, men også fordi den mætter godt og tilfredsstiller min morgenmadslyst, når jeg står op.
Denne grød minder en smule om denne boghvedegrød med banan og kanel, som (også) er et hit i mit lille hjem. Den er glutenfri, laktosefri og dårlig-samvittigheds-fri 🙂
Opskriften til 2 lyder således (det bliver en stor portion – jeg brugte resten af denne grød til brød)

♥ 1/2 dl quinoa
♥ 1 dl knækket/hel boghvedegryn
♥ 1 dl vand 
♥ 1 dl ris -/soja -/mandel -/almindelig mælk

Hæld quinoa i en kasserolle, tilsæt vand og kog i 10 – 12 min. Tilsæt herefter boghvede samt mælk og lad grøden koge yderligere 15 min. eller til vandet er forsvundet. Svinder væsken hurtigt ind, tilsæt da 1 spsk ad gangen, til du har den ønskede konsistens. 

Toppes med 

♥ 1 most banan
♥ 1 æble 
♥ Kanel efter lyst
♥ 1 kiwi
♥ 10 groft hakkede mandler
♥ 2 tsk chiafrø
♥ 2 tsk græskarkerner
♥ Evt. peanutbutter – I’m addicted

Rør en halv banan i hver portion lige inden servering. Top først med æble, drys kanelen henover og op med resten af frugten samt nødderne. 
Jeg satte prikken over i’et ved at komme en tsk peanutbutter oven på – det er virkelig godt!


Bon appetit 5 thoughts on “Grød #7: Quinoa-boghvede-banangrød”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »