Asiatisk inspireret butterbeansalat

I skrivende stund sidder jeg i min seng og spiser denne butterbeansalat, som i her i de senere aftentimer udgør min aftensmad. Jeg har travlt med skolen og arbejdet for tiden, så dagene går hurtigt, lektierne bliver lavet, men maden står ikke altid klar i køleskabet, hvilket for mit vedkommende betyder, at denne må komme efter lektierne (!)… Da jeg i dag fik fri fra skole, handlede jeg ind til aftensmad uden at ane, hvad jeg gik efter. Jeg havde lyst til bulgur, pærer og koriander (selv om det ikke lyder særlig godt sammen!), og endte med at købe dette samt buttebeans, gulerødder, peberfrugt og lime, hvilket blev til denne bulgur-butterbean-gulerodssalat, som i øvrigt er forfriskende og som smager rigtig dejligt. I morgen venter endnu en dag med færdiggørelse af projekt samt fremlæggelse af dette, og weekenden og næste byder byder igen på travlhed samt oplæg. behøver jeg at sige, at jeg glæder mig til efterårsferien? 😉

Til butterbeansalaten skal du bruge følgende

 • 1 dl grov bulgur, kogt efter anvisningen på pakken tilsat en anelse salt
 • 5 mellemstore revne gulerødder
 • 4 forårsløg, snittet i skiver
 • 1 conferencepære skåret i små tern
 • 1 rød peberfrugt (dem kan jeg bedst lide) skåret i små tern
 • 1 ds. butterbeans (fås hos asiatiske grønthandlere)
 • 1 lille håndfuld groft snittet koriander
 • Saft og skal af en lime
 1. Kog bulguren og lad den køle af.
 2. Snit/riv grøntsager samt pære og koriander.
 3. Dræn bønnerne og skyl dem under koldt vand. Lad dem dryppe af.
 4. Bland grøntsager, pære, koriander samt skal og saft af en lime i en skål. Rør godt.
 5. Hæld bønnerne over og bland forsigtigt, så de ikke går i stykker.
 6. Servér straks eller stil på køl – evt. til madpakken 🙂
Bon appetit!


2 thoughts on “Asiatisk inspireret butterbeansalat”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »