Grove minigaletter til madpakken

Med skolen følger madpakken. Også selv om vi har lokaler tæt på universitetets allerbedste kantine, som man hver dag har lyst til at gå over i og købe en lækker-smækker (true story!) bland-selv salat. Jeg holder mig dog i skindet og har endnu ikke gjort det – men dagen truer forude, og jeg skal nok snart få fingrene i en lækker blandet salat, mmh… Indtil da (og efter!) laver jeg selv madpakke. Det er selvfølgelig langt mere økonomisk end at bruge 35 kr. om dagen i kantinen, men det er også hyggeligt at have noget hjemmelavet med. I sidste uge var det denne tunsalat og galetter, i denne har det været melon og resten af min powergrød, som var et godt lille mellemmåltid, samt lækre gulerods-grovboller med pålæg, som også snart kommer på bloggen. Man skal ikke undervurdere madpakken, for hvor kan den dog være lækker…

Til ca. 8 minigaletter skal du bruge

 • Dej:
 • 150 g groft rugmel
 • 100 g havregryn
 • Ca. 1/2 dl oliven – eller anden madolie
 • 1 tsk havsalt/himalaya salt
 • 1,2 dl vand
 • Fyld:
 • 1 æg
 • 4 æggehvider
 • 1/2 dl mælk (soja -, ris -, mandel -, laktosefri -, almindelig mælk, lige det du foretrækker)
 • En smule salt og peber
 • 1 løg i halve ringe
 • 1/2 lille broccolihoved i små buketter
 • Ca. 10 – 14 cherrytomater i kvarte
 • Frisk basilikum
To do
 1. Bland de tørre ingredienser til dejen sammen. Tilsæt vand og olie og rør godt. Stil dejen i køleskabet i minimum 15 minutter og gerne 30, før den skal rulles ud til små tærter.
 2. Imens laves fyldet: Pisk æg og hvider let og tilsæt mælk samt salt og peber. Snit grøntsagerne så de er klar til at komme i tærterne. 
 3. Når dejen er klar delen den i to og først rulles den ene ud til små runde forme mellem to stykker bagepapir, dernæst den anden. Det skulle gerne blive til 8 små tærter, plus minus. 
 4. Fordel grøntsager efter smag på de små runde stykker dej, som nu skal foldes: fold kanterne på dejen ind over fyldet (dog ikke så det lukker til) og klem siderne godt sammen med fingrene, så de åbner sig igen. 
 5. Hæld nu æggemassen med i de små tærter, læg lidt basilikum på toppen (de smager så godt, når det er bagt med) og bag ved 200 grader varmluft i 20 – 25minutter, eller til de er gyldne på toppen, og æggemassen er som æggekage. 

Haps! & Bon Appetit!


3 thoughts on “Grove minigaletter til madpakken”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »