Eksotisk sommersalat

Denne sommersalat var en pludselig indskydelse, da der blev handlet ind til aftensmaden i går. Den kræver ikke de store kulinariske evner, ej heller de store forberedelser. jeg fristes til at sige ‘tværtimod’ endda. Salaten er et resultat af tænder, som løb i vand under vores indkøb, af det, som skulle have været vores hyggesnack til aften samt en halv ananas i køleskabet, som kaldte på bedre tider, hvis ikke den snart blev spist.
Salaten blev nydt med velbehag som tilbehør til stegt kylling og grøntsager, som i min optik er en rigtig god gang sommermad. Salaten er let, frisk og både sød såvel som en anelse syrlig, hvilket passede dejligt sammen med det neutrale stykke kylling. Ahh, vi manglede kun et glas hvidvin, men med den stemning vi var i i går, kunne vi nemt have delt en flaske…
En salat som denne kan snildt bakses sammen; den kræver ikke meget andet end friske råvarer, en god kniv og et skærebræt. Har man (som os) rester af frugt og grønt liggende i køleskabet eller blot råvarer, som skal bruges inden længe, er det en god måde at få dem brugt på – i stedet for bare at smide dem ud, så maden ikke går til spilde…

Til salaten skal der bruges
(ca. 4 personer som tilbehør)

  • 1/2 ananas
  • 1/2 Cantaloupe melon
  • 2 kiwier
  • En stor håndfuld jordbær
  • Et salathoved (jeg brugte Iceberg)
  • En håndfuld ristede pinjekerner
  1. Skær frugten i mundrette stykker.
  2. Snit iceberg salaten i passende stykker.
  3. Rist pinjekernerne på en tør pande og lad dem køle af.
  4. Bland frugt samt salat godt og drys til sidst med de afkølede pinjekerner.
Bon appetit!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »