Granola m/ banan & kokos

Jeg elsker granola som drys på min yoghurt eller min morgengrød. Jeg var løbet tør for min paleo granola, som du kan finde lige HER. Jeg har lavet den en del gange, siden den kom på bloggen, og det er min absolutte favorit. Men sommetider skal der nye boller på suppen, så man ikke går hen og bliver træt af de gamle. Derfor eksperimenterede jeg med banan, kokos og dadler i en ny granola, og resultatet blev aldeles godt. Det er ikke sidste gang jeg laver denne, men for nu har jeg heldigvis en del på lager til de kommende måltider.


Til en stor gang granola skal du bruge

 • 1 stor banan
 • 100 g udstenede dadler
 • 3 spsk kokosolie
 • 60 g mandler
 • 40 g hørfrø
 • 20 g græskarkerner
 • 50 g kokosmel
 • 100 g speltflager (kan erstattes med havregryn)
 • 100 g grovvalsede havregryn
 1. Varm ovnen op til 180 grader.
 2. Skær bananen ud i mindre stykker og blend den sammen med de udstenede dadler og kokosolie. Stil til side.
 3. Hak mandlerne (jeg brugte min minihakker) og kom dem i en skål for sig sammen med de resterende ingredienser.
 4. Bland nu dadel-banan-blandingen med de resterende frø, flager, gryn og nødder og sørg for, at massen bliver rørt godt rundt, så den til sidst er en smule klistret.
 5. Granolaen skal bages af tre omgange: Bred nu den færdige masse ud på en beklædt bageplade og bag ved 180 grader. Efter 10 minutter “vendes” granolaen, så det hele får varme. Sæt bagepladen ind igen og bag yderligere 10 minutter. Når disse er gået, vendes massen endnu en gang. Den skulle nu gerne begynde at tage farve. Hold nøje øje med granolaen de næste 5 – 10 minutter, så den ikke brænder på.
 6. Når granolaen har fået den smukke gyldne farve, tages den ud og stilles til afkøling.
 7. Opbevar granolaen i en lufttæt beholder og stil den så højt oppe som muligt – ellers er den nemlig hurtig væk 😉
Bon appetit!


2 thoughts on “Granola m/ banan & kokos”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »