Svampet rabarberkage

Af de sidste rabarber, som var i overskud fra kompotten, lavede jeg i dag en rabarberkage, som jeg blev utrolig positivt overrasket over; den smagte intet mindre end himmelsk! På en varm sommerdag som denne, var jeg bange for, at den ville blive for sød. Det skulle dog vise sig, at de syrlige rabarber og den søde kage komplimenterede hinanden dejligt, og at kagen snildt kom ned på trods af varmen.
Anledningen til kagen var, at min mor og hendes veninde skulle hentes i lufthavnen efter en ferie i Sydfrankrig, dermed kunne kagen passende nydes af os alle – i godt selskab. Tilmed er der en del tilbage, som andre medlemmer (og ikke medlemmer) af familien kan nyde lidt godt af de næste par dage 🙂 Den anden, og lidt mere indlysende grund, er selvfølgelig, at der var en del rabarber til overs, som jeg ikke kunne vente med at få brugt! Hermed en skøn, svampet og i særdeleshed lækker kage, som endda er nem at bakse sammen 🙂
Én ting jeg elsker ved denne kage er, at den er laktosefri! WIN!

Opskriften lyder således

 • 500 rabarber
 • 3 æg
 • 1 æggehvide
 • 100 g kokosmel
 • 250 g hvedemel
 • 250 g sukker + ekstra til toppen
 • 3 tsk bagepulver
 • 1 spsk vanillesukker
 1. Tænd ovnen på 175 grader.
 2. Rengør rabarberne og snit dem i ca. 1 cm tykke skiver. Stil dem til side.
 3. Pisk æggene sammen i en skål og bland de resterende tørre ingredienser i en skål for sig.
 4. Tilsæt æggene melblandingen og pisk med en elpisker til dejen er træg og godt pisket sammen.
 5. Tilsæt nu halvdelen af rabarberne og bland dem godt sammen med dejen, så de fordeles. Den anden halvdel lægges oven på kages og trykkes en anelse ned med en ske. 
 6. Drys nu det ekstra sukker oven på kagen, så det er jævnt fordelt. Jeg brugte ca. 2 spsk, hvilket var medvirkende til, at kagen blev sprød og fik en slags ‘låg’, som skulle brydes, når der blev skåret i kagen. 
 7. Hæld dejen i en foret springform og bag kagen i 55 minutter. 

Bon appetit!


1 thought on “Svampet rabarberkage”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »