Quinoa Granola Bars


Jeg får en sød barndomsveninde på besøg i morgen til smoothies og dertilhørende hygge. I anledning af dette (og som en god undskyld for endnu en overspringshandling!) bagte jeg i dag quinoa granola bars. De smager himmelsk!, og der røg allerede en god håndfuld ned, da de var kommet ud af ovnen. Ahh… De er virkelig gode! Og de er sprængfyldt med fibre, sødme og energi – og tilmed fri for gluten, hvis man bruger glutenfri havregryn. En perfekt snack inden træning, som en ekstra lækker morgenmad, eller bare som et led i en hyggestund – anytime of the day.


Til ca. 20 mindre Quinoa Granola Bars
2 meget modne bananer
2,5 dl grovvalsede havregryn
70 g ukogt quinoa (Urtekrams quinoa er min favorit :-))
1,5 dl blandede hakkede nødder (heri: valnøddekerner, hasselnødder samt mandler)
1 dl gode rosiner
½ dl fint hakkede tørrede abrikoser
10 dadler
Kanel efter ønske (jeg brugte 5 tsk., men jeg elsker også kanel!)

Tænd ovnen på 160 grader.
Skær bananerne ud i mindre stykker, hæld dem i en blender sammen med dadlerne og blend, til massen er blød og cremet.
Bland nu havregryn, nødder, quinoa, kanel og de tørrede frugter i en skål for sig og tilsæt banan-dadel-blandingen. Rør godt sammen med en ske, så du får en sammenhængende masse. Smag til med kanel, hvis du, ligesom mig, ikke kan få nok!
Læg et stykke bagepapir på en bageplade med høje kanter og bred massen ud på det med en ske. For en jævn overflade, flad da massen ud med skeen eller med en kagerulle.
Drys til slut med kanel og bag i ovnen i 15 – 20 minutter. Og voilá – Quinoa Granola Bars! Skær med ud mens de er varme, og lad dem herefter køle af.
Opbevares lufttæt i køleskab.

Ønsker man en ren granola og altså ikke bars, spredes massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, som bages ved samme temperatur. Bag i ca. 20 – 25 minutter – husk at røre i granolaen ind imellem, så intet bliver brændt, og alt bages. For anden variation kig med HER.

Bon appetit!


6 thoughts on “Quinoa Granola Bars”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »