Grove grahamsboller & et glimt af sommeren

Det smukke vejr indbyder de smukke omgivelser så hjerteligt velkomne. Det byder øjnene på fryd og lugtesansen på dufte, som jeg gennem vinteren har længtes så fordærdeligt efter – som når man efter mange dages sol, længes efter duften af nyfalden regn. Det er den dejligste duft, jeg kender…
Derfor de blomsterne-prydede billeder på bloggen, som nu også er i sommeren-er-lige-om-hjørnet stemning.
I går bagte jeg disse lækre boller, som på magisk vis blev luftige, saftige og lækkert fyldige. De blev bagt som et led i min jagt på en let og lækker frokost, da jeg i disse dage har mange timer på arbejde – og da jeg er rigtig dårlig til at få en madpakke med mig (!). Jeg har først nu opdaget den store glæde ved en frokost, som er lige til at tage ud af fryseren og som efterfølgende får en tur i ovnen – dét gør mig glad!, og man skal huske de små ting i hverdagen 😉 De smager skønt med et par skiver avocado, hvilket udgjorde min frokost i dag Sådan nogle bolle-madder skal jeg uden tvivl have nogle flere af de kommende dage 🙂
Opskriften minder om DENNE, dog med et par justeringer. Skal jeg være ærlig, falder de grove grahamsboller mere i min smag – jeg elsker nemlig græskarkerner, som bollerne er fyldte af. Mmh..


16 grove grahamsboller

 • 6 dl lunken vand + mere på slump, hvis dejen er for tør
 • 50 g gær
 • ½ dl koldpresset oliven-/tidselolie (eller hvad du har i køkkenskabet)
 • 2 tsk himalayasalt
 • 1 tsk sukker
 • 100 g græskarkerner
 • 100 g hørfrø
 • 250 g grovvalsede havregryn
 • 250 g grahamsmel
 • 150 g speltmel
 • 150 g hvedemel
 1. Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt og sukker. Rør godt i vandet til det er opløst, tilsæt herefter olien.
 2. Hæld nu græskerkerner og hørfrø i vand/gær/olie-vandet og tilsæt de grovvalsede havregryn, så de absorberes af vandet.
 3. Tilsæt grahamsmel og speltmel og rør det ud i vand/gør/olie-vandet.
 4. Hæld nu den resterende del mel i, hvedemelet, og ælt dejen med en elpisker (med dejkroge på!).
 5. Tilsæt mere vand efter behov; dejen må ikke være tør i det, den skal nærmere være klæg, dog ikke flydende. Jeg tilsatte ½ – 1 dl mere vand.
 6. Stil dejen et lunt sted overdækket af et fugtigt klæde, og lad den hæve i 45 minutter.
 7. Beklæd herefter to bageplader med bagepapir, form bollerne ved hjælp af to skeer og læg dem på bagepladerne. OBS: Pas på med at lave dem for store – de hæver jo igen til næsten dobbelt størrelse. Tænd imens ovnen på 200 grader og lad nu bollerne efterhæve i 30 minutter – igen; et lunt sted overdækket af et fugtigt klæde.
 8. Final touch: Bag bollerne i 15 – 18 minutter – til de er gyldne og sprøde på toppen.
 9. Lad bollerne køle af, kom dem i køleskabet/fryseren – eller allerbedst: nyd dem lune!
Bon appetit!2 thoughts on “Grove grahamsboller & et glimt af sommeren”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »