Et brød med POWER

Her er et brød, som man ikke må gå uden om i sin bagning: et powerbrød, som er spækket med omega 3-fedtsyrer, zink , magnesium, fosfer, kalcium og et hav af vitaminer og mineraler, som kun er gavnlig for kroppen og for dets immunforsvar. Desuden har brødet et højt indhold af proteiner grundet æggene, samt det er glutenfrit.
Jeg har længe villet bage dette brød og undrer mig nu kun over, hvorfor jeg ikke har gjort det noget før! Det er fantastisk lækkert, sprødt og alligevel saftigt, ikke mindst på grund af de mange kerner og frø. Det mætter utroligt meget og kan spises med alt lig fra nutella til hamburgerryg med agurk, som er min favorit.
Gør noget godt for dig selv og skift det almindelige rugbrød ud med dette; du vil ikke fortryde det.


Dette skønne brød med masser af saft og kraft består af
120 g sesamfrø
120 g hørfrø
120 g solsikkekerner
150 g græskarkerner
100 g malede mandler
100 g finthakkede valnøddekerner
5 æg
2 tsk salt
Mal mandlerne i en foodprocessor til du har en mandelmel. Hak valnøddekernerne fint og hæl alle kerner og frø i en skål. Pisk æggene let i en skål for sig og tilsæt disse til kerner – og frøblandingen under omrøring. Tilsæt salt og rør godt. Blandingen skal være klistret, men ikke for træg, da der i få fald ville være for mange æg i.
Hæld blandingen i en rugbrødsform foret med bagepapir og bag brød i en forvarmet ovn ved 160 grader i 1 time og 10 minutter. Når brødet har bagt tag det da ud og lad det køle af.

Voilá & bon appetit!9 thoughts on “Et brød med POWER”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »