Coffee On The Rocks

Ahh, iskaffe! Hvor har det været lykken i sommervarmen – som vi jo desværre ikke ser meget mere af den næste uge… Det skal dog ikke slå iskaffen af banen; den kan jo drikkes både indendørs såvel som udendørs, heldigvis! 🙂 Vi nød iskaffen til morgenmaden i går, hvor vi ikke kun sad udendørs; vi fik tilmed hjemmelavet brunch bestående af denne, vafler med frugt, smoothie og rundstykker. Det var en dejlig start på den sidste sommerdag for denne gang, hvor vi endte på stranden, og hvor vi senere på dagen fik gæster til lækker grillmad.
Opskriften på denne lækre sag stammer fra The Pioneer Woman, som ikke kun er fabelagtig i køkkenet men tilmed også i hjemmet. Jeg har fulgt hendes blog fra tid til anden i nogle år, og er faldet over denne lækre iskaffe op til flere gange, før den skulle prøves af. Det gik som forventet; GODT! Jeg har justeret en anelse i målene, udelukkende for at gøre det nemmere. Der er ikke noget hokus pokus med iskaffen, det eneste du skal have er tålmodighed 🙂

Here goes: Coffee on the rocks

 • 140 g god filterkaffe
 • 2 liter vand
 1. Hæld kaffen i en stor skål, som minimum kan rumme 2 liter. 
 2. Hæld vandet over kaffen, dæk skålen med et klæde og lad den stå i 8 timer – og gerne længere.
 3. Når vand/kaffeblandingen er klar, skal det filtreres. Dette kan gøre på forskellige måder;
  •  Sæt et kaffefilter i en filterbeholder og si vand/kaffeblandingen over en kande/skål/termokande. Skift filter et par gange undervejs, da det belaster filteret, at 2 liter skal løbe igennem det.
  •  Si vand/kaffeblandingen en stor (som i meget stor) tepose over en skål, kande/termokande. Disse kan typisk fås hos tehandlere.
  •  Si vand/kaffeblandingen gennem et klæde.
 4. Når kaffen er filtreret, hældes den på flaske og stilles på køl. Der kommer (overraskende nok :-)) ca. 2 liter kaffeekstrakt ud af det.
 • Kaffeekstrakten blandes 50/50 op med mælk og serveres med isterninger. Variér gerne med soja-/havre-/mandel-/ almindelig mælk samt kaffesirup, sukker eller hvad du har lyst til 🙂 

Jouir!2 thoughts on “Coffee On The Rocks”

 • Hej! Jeg elsker også iskaffe, og vil helt sikkert prøve denne af. Men ved du, hvorfor der ikke skal kogende vand over kaffen, det giver måske ikke den rigtige smag?
  Skal det så være koldt vand, eller bare vand direkte fra hanen, man bruger?

  Glæder mig i hvert fald til at prøve den, når det bliver lidt varmt igen 🙂

 • Kære Rune.
  Du kan godt glæde dig, den smager simpelthen så godt 🙂
  Jeg tror ikke, der er noget i vejen for, at du hælder kogende vand over kaffen, inden den skal stå og trække. Jeg brugte vand fra hanen – koldt men ikke som is. Når kaffen får lov at stå så længe, er det ikke som sådan nødvendigt at bruge kogende vand, da vand med lav temperatur (såvel som varmt vand) "trækker" kaffesmagen ud i løbet af de (minimum) 8 timer.
  Kh A

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »