Boghvedemuffins m/ dadler & mandler

Ahh, lækre muffins som man kan spise med god samvittighed. Det lyder næsten for godt til at være sandt, det er dog slet ikke tilfældet her! Med mindre man selvfølgelig spiser dem alle på én gang 😉
Jeg manglede en overspringshandling midt i min opgaveskrivning i dag og kom i tanker om disse muffins, som jeg har gået og tænkt på at lave de sidste par dage. Det skulle vise sig at blive en lækker jeg-orker-ikke-mere-lige-nu-handling, som jeg med garanti vil bruge en anden gang, når lige står og mangler sådan én! For det kommer jeg til.
Jeg fik en enkelt muffin til mellemmåltid i dag, den mættede faktisk mere, end jeg troede, den ville gøre – og hurra for det! Det er da dejligt. Dette forhold – mellem disse muffins og jeg – kan meget vel gå hen og blive et kærlighedsforhold, som forhåbentligt varer længe. Jeg har jo en forkærlighed for dadler og mandler, så mon ikke jeg kommer til at spise mange flere af disse boghvede-muffins….

Opskriften på 10 mellemstørrelse muffins lyder således
2 ½ dl soja-/ris/- eller havremælk
Lidt under 2 dl udstenede dadler
1 tsk bagepulver (for glutenfri version; brug glutenfri bagepulver)

½ dl olivenolie
2 æg
1 tsk vanillepulver
1, 25 dl boghvedemel
100 g groft hakkede mandler (læg fra til topping)

Forvarm ovnen til 180 grader.
Hæld mælk, dadler og bagepulver i en lille kasserolle, og lad det simre ca. 5 minutter. Pas på det ikke brænder på! 🙂 Stil til side og lad det køle af.
Bland imens olivenolie, æg og vanillepulver, pisk en smule (ikke for meget, da man så pisker hæveegenskaben ud af æggene) og rør sammen med boghvedemel og de hakkede mandler.
Blend nu mælk-dadel blandingen til en ensartet flydende masse og bland dette i melblandingen.
Læg papirformene i muffinsforme, fyld dem 2/3, top med de ekstra hakkede mandler og bag i 25 minutter.

Nyd dem lune (kan anbefales!), med creme fraiche, til kaffen, med frugt eller bare som en snack (hvilket også!! kan anbefales) 😉
Bon appetit!

PS: Sry, IGEN er det overfyldt med billeder – jeg er bare så glad for det nye kamera!4 thoughts on “Boghvedemuffins m/ dadler & mandler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »