Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Compilation failed: nothing to repeat at offset 109 in /var/www/blondfood.com/public_html/wp-content/plugins/jetpack/class.photon.php on line 331

Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Compilation failed: nothing to repeat at offset 109 in /var/www/blondfood.com/public_html/wp-content/plugins/jetpack/class.photon.php on line 331

Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Compilation failed: nothing to repeat at offset 109 in /var/www/blondfood.com/public_html/wp-content/plugins/jetpack/class.photon.php on line 331

Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Compilation failed: nothing to repeat at offset 109 in /var/www/blondfood.com/public_html/wp-content/plugins/jetpack/class.photon.php on line 331

Morgengrød #1


Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Compilation failed: nothing to repeat at offset 109 in /var/www/blondfood.com/public_html/wp-content/plugins/jetpack/class.photon.php on line 331

Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Compilation failed: nothing to repeat at offset 109 in /var/www/blondfood.com/public_html/wp-content/plugins/jetpack/class.photon.php on line 331

Jeg er en stor stor fan af morgengrød – i alle afskygninger! Jeg kan spise grød til morgen, middag og aften, hvilket sommetider hænder, hvis energien og tiden ikke er til andet. Morgengrød har været en fast del af min morgenagenda de sidste 6 – 7 år, og jeg vågner ikke uden en skål grød og hertil en kop kaffe med mælk. GOD start på dagen – I love it.
Tidligere har jeg lagt en morgengrød op, som I kan se lige HER, og denne gang er det endnu en ny variation af min ‘MÅ-have-morgengrød’.  Jeg har tidligere spist på Cafe Stiften, som er nabo til Aarhus Hovedbanegård, hvor de serverer havregrød akkompagneret af blåbær til morgenmad. Jeg synes, det er skønt, at caféerne har fået øjnene mere og mere op for grød de sidste par år – og jeg elsker, at man på Nørrebro kan gå på grød-bar! Én ting vil jeg dog vove at påstå; jeg elsker min egen grød højere end nogen anden!
Opskriften her fungerer som to små portioner eller én stor.

Fedtet og fiberrig morgengrød
Vand
½ dl mælk
9 spsk havregryn – fint – eller grovvalsede
Knap 1 spsk chiafrø
1 spsk solsikkekerner
1 spsk hørfrø
½ tsk salt

Topping
Hakkede mandler
Rosiner
Vindruer

Hæld de tørre ingredienser i en kasserolle, tilsæt vand så havregrynene dækkes. Kog langsomt op på lavt blus. Tilsæt mælk når vandet er ved at svinde ind. Kog (og husk at røre godt!) til du har den ønskede konsistens og servér med hakkede mandler, rosiner og vindruer.

Jeg spiser som regel halvdelen af denne portion. Hvad jeg gør af resten? Den bliver smurt ud på et stykke bagepapir og får ca. 20 minutter i ovnen ved 200 grader – eller til de bliver fint brunt i kanterne. Så er der tilmed knækbrød til at hapse på farten.

Voilá – morgenmad og frokost i én!


3 thoughts on “Morgengrød #1”

  • Åhh nu får man jo helt lyst til grød! Jeg elsker simpelthen også bare grød – kunne sådan set spise det morgen, middag og aften, men den går nok ikke 😉 Vidste slet ikke Stiften serverer grød – det skal helt klart prøves. Tak for en god blog og god inspiration til bagning, grød og madpakker 🙂

  • Hej Agathe. TAK for de rosende ord, det er skønt med feedback 🙂 Det er dejligt at kunne inspirere!
    Jo Stiften serverer grød, og den er faktisk ganske god. En af dem, den med blåbær, er rigtig god! Og apropos græd, så læste jeg faktisk en artikel for nylig, som omtalte det at spise grød, og hvor godt det egentligt ver for kroppen (og økonomien) med en ugentlig grøddag. Det handler bare om variation, og kulhydraterne tager man ikke skade af. når det drejer sig om en enkelt dag (foruden morgenmad, selvølgelig). Desuden får man et ordentlig skud fuldkorn, hvilket er medvirkende til at øge koncentrationsevnen, forbedre fordøjelsen og holde vægten. Supplerer man med grøntsager og lidt frugt i løbet af dagen, kan denne ene dag i ugen snildt inkorporeres 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »