Krydrede Grissini

I går aftes, efter håndboldkampen vel at mærke ;-), fik jeg pigerne fra studiet på besøg. Vores semester starter igen på onsdag, så aftenen skulle bruges på hygge, sludren og EGO – mens vi stadig kunne tillade os at lægge studiet på hylden og nyde en god aften i hinandens selskab.
I aftenens anledning havde jeg lavet hjemmelavede krydrede grissinier samt tre forskellige tapenader; deriblandt en franskinspireret tomattapenade, som kan findes HER.
Det faldt i god jord og med selskab af en fransk rosévin, sad det lige i skabet.

Krydrede Grissini:
(ca. 30 – 40 stk)

25 g gær
2 tsk salt
5 spsk god olivenolie eller sesamolie
2 spsk sesamfrø
2½ dl lunkent vand
3 dl rugmel
1 dl grahamsmel
2 dl hvedemel

Grissini med havsalt, sesamfrø & basilikum

Drys 1:
Havsalt, sesamfrø & tørret basilikum

Drys 2:
Havsalt, sesamfrø & tørret oregano

Drys 3:
Havsalt, sesamfrø & tørret rosmarin

Grissini med havsalt, sesamfrø & oregano samt rosmarin
Fremgangsmåde:

Opløs gæren i det lunkne vand og rør herefter rugmel i.
Tilsæt salt og olie. Rør grundigt og tilsæt herefter grahamsmel samt hvedemel.
Læg et glæde over dejen og lad den hæve til dobbelt størrelse et lunt sted. Indstil i mellemtiden ovnen til 200 grader og tag risterne ud.
Når dejen har hævet og er klar til brug, rulles den ud til en firkant på ca. ½ – 1 cm tykkelse, som ca. måler 20 x 20 eller 20 x 30. Spar ikke på melet, da dejen eller klistrer fast til bordet.
Skær dejen ud i ca. 1 cm brede stænger med en skarp kniv eller en pizzaskærer og pensl herefter med vand (olivenolie hvis de skal være rigtig sprøde). Inddel herefter dejen i tre og drys med salt, sesamfrø samt henholdsvis tørret basilikum, tørret oregano og tørret rosmarin.
Sno stængerne og læg dem på en bageplade – eller rist. Giv dem et dryp olivenolie og bag dem i ca. 25 minutter i ovnen på midterste rille, til de er flotte, sprøde og gyldne.

Et lille tip:
Laver du grissinerne udelukkende med hvedemel, kan de nøjes med 15 – 20 minutter i ovnen, da rug – og grahamsmel skal bage længere. Grissini med hvedemel er afprøvet med drys af sesamfrø og havsalt – de smagte også himmelsk!

Voilá & bon appetit!


1 thought on “Krydrede Grissini”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »