Grove Müsliboller

Det lysner i de vinterbare træer -som foråret er det grønne blad endnu for langt væk, til at det blotte øje tydeligt kan se det. Men det er på vej, man kan lige så stille ane det, og det er det vigtigste…

Køkkenet duftede af hjemmebag og jul, da jeg havde disse lækre boller i ovnen – med god grund; der er nemlig tilsat både kanel og kardemomme blandt mange andre ingredienser.
Jeg fik en bolle med honning (det sker sjældent) til frokost, og det var himmelske bidder, hvis man, som jeg, er vild med alt groft og alt mættende. Bollerne er ikke luftige som sådan, da der ikke er tilsat meget hvedemel. Lidt er der dog i – kun for at give en smule luft samt struktur. De er skønne både til morgenmad, frokost og som aftensnack. Jeg kan kun sige, at jeg allerede nu ved, at jeg bliver afhængig af disse.

Grove Müsliboller:
10 – 12 stk. afhængig af størrelse)

4 dl lunkent vand
25 g. gær
1 spsk. økologisk honning
3 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk salt.
200 g. fiberbageblanding fra Urtekram
300 g. speltmel
100 g. speltflager
100 g. hvedemel
100 g. hakkede mandler
100 g. grofthakkede valnødder
100 g. tranebær
ca. 4 – 6 brune abrikoser (uden sod, derfor bevarer de farven)


Fremgangsmåde:
Opløs gær, honning og salt i vandet. Tilsæt herefter kanel, kardemomme og speltflager. Sørg for at røre rundt, så det hele bliver vådt. Tilsæt dernæst fiberbageblandingen, speltmel, speltflager samt bær og nødder g rør grundint, hvad enten det bliver gjort med gaffel eller en elpisker med dejkroge.
Alt efter hvor sød man vil have bollerne, kan der tilsættes flere tranebær og abrikoser. Tilmed kan man smide et par hakkede tørrede dadler i, hvis man kan lide det – med disse bliver bollerne meget søde og egner sig derfor bedre, efter min smag, til eftermiddagskaffen. Men det er jo heller ikke skidt 🙂
Sæt dejen i køleskabet natten over eller tilsvarende. Når bollerne skal laves, lægges de på en bageplade et lunt sted i en halv til en hel time. Sæt herefter bollerne i almindelig ovn ved 200 grader i ca. 25 – 30 minutter, eller til de er sprøde og gyldne.
Bollerne kan fryses ned og kan med fordel tages op og lunes i ovnen til morgenmad eller bare til en omgang hygge 🙂

Voilá & bon appetit!


2 thoughts on “Grove Müsliboller”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »