Hvidvinsdampede blåmuslinger


Selv om vejret er gråt, kulden gør sit indtog i det ganske land, vinden blæser og regnen pusler på vinduerne, er det ikke ensbetydende med, at maden skal være grå og trist. På trods af at vi snart befinder os i december måned, og julen (ej at forglemme risengrøden!) venter lige om hjørnet, er det forfriskende at få serveret hvidvinsdampede blåmuslinger som en dejlig forret.

Hvidvinsdampede blåmuslinger:
(2 pers)
1 kg blåmuslinger
1 rødløg
2 tomater
1 stor ds. tomatkoncentrat
1 – 3 fed snittet/presset hvidløg
1 spsk. olivenolie
1½ dl vand
2 dl tør hvidvin
1 spsk. sukker
Salt og peber
Dild

Muslinger:
Start med at rense muslingerne i rindende koldt vand. Smid de muslinger ud hvor skallen er gået i stykker. Inden muslingerne lægges i gryden, giv dem da et hårdt slag mod køkkenbordet eller anden hård flade. Lukker muslingerne sig ikke, skal de kasseres. Muslingerne skal være friske, tætlukkede og levende, når de lægges i gryden, og de skal åbne sig under kogningen.

Fremgangsmåde:
Rens og sorter muslingerne – følg ovenstående.
Pil og snit hvid – samt rødløg. Svits dem i en gryde i olien, uden de tager farve. Hak tomaterne i mindre stykker og tilsæt disse samt tomatkoncentrat, vand og sukker til løgnene i gryden. Lad det simre under låg i 15 min. Rør ofte rundt så det ikke brænder på og smag til med salt og peber.
Tilsæt muslinger og hvidvin til gryden og lad det kogene på højt blus i 3 – 4 min. Rør ofte rundt så alle muslingerne får varme og åbner sig. De muslinger, som ikke åbner sig skal kasseres.
Server muslingerne i dybe tallerkner eller skåle, hæld tomatsuppen over og pynt med frisk dild. Husk en tallerken til skallerne 😉
Voilá. Bon appetit!

Og resterne, som gik under navnet “tårnet” – meget oplagt.2 thoughts on “Hvidvinsdampede blåmuslinger”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »