Tagliatelle LPP


Jeg ved ikke hvorfor, eller jo.. Det er vel fordi, det smager godt; jeg er blevet vild med pasta. Fuldkornspasta – i alle afskygninger – you name it! Jeg har forelsket mig i tagliatelle, også kendt som båndpasta, i grovspaghetti, i skruer og i penne, selv i muslinger, horn og sløjfer! Ordsproget “kært barn har mange navne” kommer virkelig til sin ret, når det gælder pasta, eller mel og vand om du vil… Førhen spiste jeg aldrig pasta – jeg betragtede det nærmest som et bandeord, og bandlyst var alle kulhydrater fra mit køkken. Den dag i dag er pasta en life-saver, når det gælder en hurtig og nem, men lækker, aftensmad. Og sådan én havde vi brug for i aften, så vi gik på rov i Kvickly og fandt hurtigt vejen til en easy candlelight-dinner!


Tagliatelle LPP (laks, pesto, porre):
(2 pers)
250/500 g frisk fuldkornspasta
4 laksesteaks fra frost
1 porre
Salt og peber
Saften af ½ citron

At laks, pesto og citron går hånd i hånd er jo en gammel nyhed… Men over maden blev vi alligevel enige om, at også citron, pesto og porre supplerer hinanden dejligt – og såmænd også at denne ret bringer en lille smule af sommeren og det lune efterår tilbage. Retten er let, hvilket er skønt – og den mætter helt fantastisk. Desuden vil der, afhængig af hvor mange man serverer til selvfølgelig, være en god madpakke til dagen efter – en bonus hvor man også undgår spild af (god) mad – og selvsagt spild af penge, kærlighed og sunde vaner.

Basilikumspesto:
½ potte frisk basilikum
ca. 100 g sorte oliven uden sten (grønne kan også snildt bruges)
4 spsk olivenolie, evt. mere
2 fed hvidløg, pressede
Saften af ½ citron
Salt og peber


Steg laksen på en pande med lidt olie og krydr med salt og peber. Snit porren i fine skiver og tilsæt denne. Sæt en gryde med vand over, når det begynder at koge tilsættes en salt og en anelse olie, for at undgå at pastaen klæber. Imens laves basilikumspestoen; alle ingredienserne hældes i en blender/foodprocessor og der blendes til den rette konsistens opnås. Hvis man ønsker en mere rund smag, tilsæt da mere olie (denne pesto har en meget stærkt smag af både basilikum og hvidløg). Når pestoen er lavet og laksen er ved at være færdig, hældes pastaen i det kogene vand. Vær opmærksom på pastaen kun skal koge 4 – 8 minutter, afhængig af hvilken pasta der anvendes.

Servér med frisk basilikum & voilá. Bon appetit.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »