Sunde speltboller


Mmh, lune speltboller til frokost. Med oliventapenade, stearinlys og en sød kæreste, som kom hjem fra 7 timers eksamen – tilfældigvis lige til en halvsen frokost 🙂


Ingredienser er der ikke forfærdelig mange af i denne opskrift, hvilket ikke kun bevirker, at de er økonomiske at lave, men også at de fleste finder ingredienserne i deres køkken, super nemt!

Sunde speltboller:
(ca. 7 – 8 stk)
2,5 dl lunken vand
25 g gær
1 æg
1 tsk salt
1 tsk akaciehonning
150 g fuldkorns speltmel
100 g grahamsmel
100 g havregryn
ca. 70 g hvid hvedemel

Bollerne kan varieres med både revet squash, gulerødder eller andre grøntsager – eller, til den lidt sødere tand; rosiner, tranebær, mandler eller hasselnødder.

Hæld vandet op i en skål og opløs gær og salt heri. Tilsæt honning og ægget og rør grundigt. Bland herefter de tørre ingredienser (dog kun 50 g hvedemel til at starte med), og bland med den våde blanding. Ælt dejen i ca. 10 minutter, tilsæt mere hvedemel hvis nødvendigt, og stil den herefter til hævning (gerne et lunt sted) i minimum en time. Når dejen har hævet deles den i 7-8 boller og stilles til hævning i yderligere 30 minutter. Bag boller i 15 minutter ved 200 grader i midten af ovnen.

Serveres gerne lune – og smager himmelsk med honning eller oliventapenade på. Mmh, mums…
Bon appetit 🙂Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »