Peberfrugttappenade/-pesto


ENDNU en tapenade ja… Men jeg er vild med tapenader – og alt, der ligner – og alt med oliven. Og her til efteråret synes jeg, at tapenader går rigtig godt. Jeg bilder mig selv ind, at sommeren umuligt kan være HELT ovre, når man spiser tapenader. Så det vil jeg blive ved med; ikke mindst for at sommeren så kan fortsætte lidt endnu… Og jo, jeg snyder mig selv, men tro kan flytte bjerge, så mon ikke sommer-mentaliteten bliver hængende lidt endnu 😉

Peberfrugttapenade:

100 g syltede peberfrugt
200 g grønne oliven
½ potte frisk koriander
50 g valnøddekerner
2 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
Salt og peber

De syltede peberfrugter, oliven, koriander, hvidløg og valnøddekerner puttes i en foodprocessor/blender og blendes til massen er grov. Herefter tilsættes olivenolie og massen blendes til den har en meget cremet konsistens, lidt á la pesto. Der smages til med salt og peber, og ønskes der en mere pesto-agtig tapenade, tilsættes olivenolie efter behov.

Jeg synes, at korianderen giver en rigtig lækker og anderledes smag, end man er vant til når det handler om tapenader. Denne opbevares i køleskabet i en lufttæt beholder og kan holde sig nogle gode uger.
Bon appetit!1 thought on “Peberfrugttappenade/-pesto”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »