Grøn æggekage

I går aftes spillede kæresten min og jeg Bingo Banko, en form for underholdning vi kun tidligere havde ‘kigget med på’. Nu var det på tide at vi fik prøvet det af, og for fremtiden bliver dette højst sandsynligt yndlings-lørdag-aften-hygge, såfremt vi begge ingen planer har. Det var rigtig hyggeligt – også selv om vi hverken vandt noget eller havde 1 række, 2 rækker eller pladen fuld.
Hertil spiste vi aftensmad, som bestod af indkøbt brød fra bageren, tomattapenade, hjemmelavet æggekage, vin til damerne og øl til herrerne.

Æggekage:
10 mellemstore æg
ca. 2 – 3 dl mælk (alm. mælk, sojamælk, rismælk, etc.)
1 bundt broccoli
ca. 200 g spinat fra frost
400 g skinkestrimler

Salt og peber
Paprika
Olivenolie

Tag spinaten op og lad den tø op. Hvis det skal gå stærkt, kom den da i en fin si og hæld lidt lunken vand over imens der røres rundt med en gaffel. Skyld broccolien og skær den i meget små bundter. Pisk herefter æggene (husk evt. at fange æggeskaller ;-)) sammen med mælken samt salt og peber. Pensl en form med lidt olivenolie og hæld æggemassen heri. tilsæt herefter broccoli, skinke og spinat og drys til sidst med paprika.  Bag æggekagen i en forvarmet oven ved 200 grader i ca. 25 – 30 minutter. Gem evt. lidt skinke til at hælde over æggekagen, inden den bages.

Servér med ristet fuldkornsbrød, smør og tapenade. Bon appetit!1 thought on “Grøn æggekage”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »