Yellow potatosoup

Efteråret byder på smukke farver, både i naturen såvel som i maden. De brændte farver er en fryd for øjet, som skal nydes efteråret og vinteren over i dejligt selskab med hygge og stearinlys. Desværre byder denne årstid også på halsonde og netop derfor stod den på suppe til aften. Suppen har flere fordele; blandt dem er den rig på vitaminer- både for kroppen såvel som for øjet.

YELLOW POTATOSOUP: 

500 g gulerødder
6 store kartofler
1 pastinak
1 løg
2 dl vand med 2 bouillonterninger
1 spsk olivenolie
2 tsk timian
½ porre, fintsnittet
Salt og peber

Pynt:
Græsk yoghurt/creme fraiche
Purløg

Gulerødder, kartofler og pastinak skrælles, skæres i grove tern og lægges i en gryde. Hæld vand over så grøntsagerne lige dækkes og tilsæt timian. Lad koge til grøntsagerne er møre. Skær imens løget i små tern og sauter til dette bliver blankt. Når grøntsagerne har kogt, hældes disse i en blender og blendes til de har fået en cremet konsistens. De blendede grøntsager hældes tilbage i gryden og blandes med kogevandet, løg samt bouillon. Lad suppen koge op og tilsæt den fintsnittede porre. Pynt til slut med creme fraiche eller græsk yoghurt samt purløg.

Bon appetit!Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »