Perleotto m/ kylling

Mmh, risotto… Nu med perlebyg! Ikke nok med at det er sundere (du får langt flere fibre), så smager det også helt fantastisk, og så mætter det på en dejlig ‘ikke-for-meget’ måde! Retten egner sig både til hverdag og så bestemt også til gæster, da den ikke er for tung. Endvidere er kan den varieres, alt efter hvad årstidens grøntsager byder på, og giver et forårs-agtigt pust til en regnvejrsdag.

Perleotto m/kylling (3 pers):

1 rødløg
2 fed hvidløg
2 dl hvidvin
3 – 400 g champignoner
2 spsk koldpresset olivenolie
300 g kylling i små fileter
ca. 5 – 7 dl bouillon
Salt og peber
Timian
Frisk persille

Snit eller pres hvidløgsfedene, snit løget i små tern og kom dette på en pande med olien og sauter til løgene er blancheret. Hæld det skyllede perlebyg over og lad disse sautere med i ca. 5 minutter til panden virker tør. Pas dog på med at løgene tager farve. Hæld herefter hvidvinen over lidt ad gangen – hver gang til væsken er kogt ind. Snit imens champignonerne og steg dem på en anden pande sammen med kyllingen.
Hæld herefter bouillonen over perlebyggen efter samme metode som med hvidvinen. Dette skal gøres ca. 20 – 30 gange – eller til perlebyggen bliver blød og lækker. Hak persillen fint og hæld denne over perlebyggen. Til sidst vendes champignoner samt kylling i blandingen. Varm retten godt igennem og servér med parmesan.

Bon appetit!Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »