Homemade tomatosoup – Italian style

Jeg er blevet lidt bidt af at lave supper. Ikke nok med at det er hyggeligt og at man kan variere disse i en uendelighed, så smager de også helt fantastisk – især når maden ikke skal være for tung. Derfor fungerer supper også perfekt som forretter eller mellemmåltider, da de mætter og ikke mindst pynter.

Italian style tomatosoup
8 – 9 tomater – afhængig af størrelsen
3 fed hvidløg
1 løg
1 håndfuld frisk basilikum
1 porre
1 lille dåse tomatpuré
7 dl bouillon
Ca. 3 spsk. hvedemel
Vand

Start med at sætte noget vand til at koge, skyl dernæst tomaterne, læg dem over i en gryde og hæld det kogende vand over. Lad tomaterne stå i ca. 2 minutter og begynd at flå dem. Dette gøres ved at skære et lille snit eller ved at skære tomaterne i halve og rive skindet af dem. Tomaterne skæres herefter i grove tern.
Hak hvidløgsfedene fint eller pres dem og kom dem i en gryde med en smule olie samt løget i små tern. Lad dette stege indtil løgene blancheres. Herefter kommes tomaterne i og steger med i yderligere 5 minutter.
Hæld nu bouillonen og tomatpuréen i gryden, hak basilikummen fint og krydr med denne samt salt og peber. Lav nu en jævner af hvedemel og vand og hæld i. Snit porren i skiver, kom denne i og lad suppen koge op.
Server evt. med brød og creme fraiche.
Bon appetit!Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »