Blåbærgrød m/ knas

Det behøver ikke at blive sagt mange gange; SPIS GRØD! Morgengrød, frokostgrød, aftengrød, mellemmåltidsgrød.. Grød kan spises på alle tider af døgnet, og grød kan smage præcis som du gerne vil have det; mulighederne er uendelige. Mange trendy restauranter har haft morgengrød på menuen i de senere år – og nu er “GRØD” åbnet i København, en restaurant hvor man udelukkende kan få grød, som kommer i et væld af farver med et væld af vitaminer og mineraler.

Jeg har i mange år spist havregrød med æbler, kanel og rosiner til morgenmad. Det mætter helt eminent godt, det smager skønt – især når morgenerne bliver mørkere og vejret koldere, og så tager det 5 minutter at bakse sammen, hvilket er prisværdigt om morgenen, når kaffen også skal drikkes, badet skal tages, tøjet skal på og håret skal sættes. Desuden er især havregryn billige, det vil sige, at det ikke kun letter pengepungen – men også dine sideben. Har du ikke brug for det, så sæt i stedet pris på smagen, prisen og de mange fibre, vitaminer og mineraler du (også) får!
Hvis du hører til den sukkerglade del af befolkningen, kan du med fordel putte en tsk honningen i/over din grød. Dette giver en dejlig sødme og supplerer især frugt og bær godt.


Denne dejlige morgengrød består af:

1 dl havregryn
½ dl frosne blåbær
Kanel
Ristede hørfrø og græskarkerner
1 æble i tern

Havregrynene sættes i blød i en kasserolle aftenen før. Dette kan undlades. Kasserollen sættes over på svag varme og blåbær samt kanel tilsættes. Skru op for varmen i ca. 5 minutter under konstant omrøring. Æblet skylles og skæres i tern. Grøden hældes nu over i en skål/tallerken og toppes med æbler og knas.

Bon appetit. Verdens nemmeste morgenmad!

Ristede hørfrø og græskarkerner:
2 dl hørfrø
1 dl græskarkerner

Frø og kerner hældes i to dele på en tør pande ved middel varme. Det er en rigtig god idé at lægge et låg over, da hørfrøene popper – og de popper højt og langt væk! De ristes til græskarkernerne og er poppet, det vil sige til de bliver lidt bulede. Opbevares i en tæt beholder og er også særdeles velegnet i wokretter samt salater.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »