Bagt hellefisk m/ bønner, stegte svampe, cous cous og kinesiske hvidløg

Indkøbene i Torvehallerne gav anledning til at lave en rigtig lækker aftensmad. Det blev en blandet landhandel; cous cousen kan sagtens undværes, så fisken, bønnerne, svampene og hvidløgene komplimenterer hinanden bedre. Dog smager denne version himmelsk, og hemmeligheden er (det er næsten skrækkeligt), at de er købt med krydderier – grøntsagerne tilsætter man selv.

Alt i alt skal der til 2 personer (som spiser godt en fredag aften!) bruges:

Fisk:
400 g hellefisk (anden hvid fisk kan sagtens erstatte hellefisken)
ca. 100 g friske grønne bønner
1 citron
1 hvidløg (fedene)
Salt og peber
Et godt skvæt, på øjemål ca. 1½ dl, hvidvin

Rens bønnerne, skær enderne af og læg bønnerne i det ovnfaste fad sammen med hvidløgsfedene. Ovenpå lægges hellefisken. Får man fat i en hel filet, deler kødet sig rigtig fint, når det har været en tur i ovnen – så skær endelig ikke i det.
Citronen skæres i skiver og lægges ovenpå hellefisken, som herefter krydres med salt og peber. Hvidvinen hældes over både fisk og bønner og fadet sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20 – 25 min.

Kinesiske hvidløg:
Disse ualmindelige lækre hvidløg er kun én af min kære kærestes specialiteter. Jeg har fået lov at dele denne opskrift med jer, da jeg mener, at det virkelig er et tilbehør, som er værd at prøve af!

Her skal bruges:

2 kinesiske hvidløg (de almindelige hvide, man typisk køber i net á 3 stk.)
Ca. 2 tsk. sukker
Olivenolie

Toppen af hvidløgene skæres af, så hvidløgene “står åbne” og alle fedene kan ses. Ca. 1 tsk. olivenolie hældes over hvert hvidløg, hvorefter sukkeret drysses på. Hvidløgene er nu klar til at komme i ovnen ved 200 grader, hvor de ca. skal have en time – eller til fedene begynder at “poppe” op. Hvidløgene kan snildt grilles, og når det ikke er muligt, er ovnen heldigvis en anden mulighed.


Ovenfor ses det færdige hvidløg. Lad dig ikke narre af den mere eller mindre brændte overflade; det er super lækkert. Til venstre har jeg nuppet et billede af det færdige (og tomme) hvidløg, og til højre et af fedene som nu er blevet stukket ud med en gaffel. Jeg håber, at dette giver et bedre billede (i bogstaveligste forstand) af, hvordan det ser ud og hvordan skal gøres 🙂

Stegte svampe:

200 gram kantareller
1-2 fed presset hvidløg
Olivenolie
1 tsk sukker

Svampene renses med en børste og skylles grundigt. Opvarm olivenolien på en lille pande sammen med de pressede hvidløgsfed og sukkeret. Svits hvidløgene og kom svampene i. Lad disse stå og simre ved svag varme, mens fisken er i ovnen. De søde svampe står rigtig godt til fisken, hvis smag er præget af citron og hvidvin. Således kunne man have ladet retten være ved dette, hvilket også udgør en rigtig lækker middag.

Cous cous:
Den “færdige” cous cous kan købes i alle supermarkeder. Det er XpreZ der står bag dette fedtfattige måltid, som med fordel kan bruges som tilbehør til nem og hurtig mad. Jeg brugte den, der hedder “Spice Sensation”. “Lemonkick” laver de også, denne kan også anbefales. Cous cousen kan varieres alt efter lyst, jeg lavede denne:

1 brev/100 g cous cous
1 lille squash/en stor halv
1 snackpeber
1 rødløg

Grøntsagerne svitses af på panden med kun en smule olivenolie. Anvisningen på pakken følges; cous cousen tilsættes grøntsagerne på panden sammen med 1½ dl kogene vand. Lad dette koge op. Skru efterfølgende ned på laveste blus og lad cous cousen stå og trække i ca. 5 – 10 minutter.

Den færdige ret; her ses også cous cousen samt svampene. Mmh….Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »