RAW havregrød

De opblødte havregryn samt dadler

For et par dage siden lagde jeg 3 dl havregryn i blød for at kunne prøve havregrød af – raw style! Det smagte overraskende godt (jeg er vant til VARM havregrød) og mættede rigtig meget – til trods for, at jeg kun fik 3 spiseskefulde med kanel og æbler!

Havregrøden laves således:

3 dl havregryn (skal ligge i blød 1-3 dage, hvor vandet skiftes minimum en gang dagligt)
½-1 dl dadler (en hel dl, hvis man kan lide det sødt)
½ spsk kanel

Når havregrynene er blevet blødt op og er klar til brug hældes vandet fra, og disse kommes i en blender/foodprocessor sammen med dadlerne samt kanelen. Ingredienserne blendes til dadlerne er blendet ud (man kan ikke undgå, at der vil være små stykker tilbage), og massen er cremet. Ønsker man en mere “vandet” grød, tilsættes en smule vand, inden man blender.

Bonus info er, at årsagen til at havregrynene lægges i blød er, at kroppen har nemmere ved at optage næringsstofferne samt fordøje maden.

Endvidere er der et hav af variationsmuligheder; bl. a. kan der tilsættes mandler/kokosmel/bær etc.
HAPS!Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Translate »